GRATIS VERZENDING! Binnen 48 uur in huis
GRATIS VERZENDING! Binnen 48 uur in huis
Winkelwagen 0

BBQ handleiding en FAQ

In dit blog hebben we een stap voor stap handleiding geschreven voor het gebruiken van de BBQ mat, ook wel grilmat genoemd. Vervolgens hebben we de meest gestelde vragen beantwoord in dit artikel. Na het lezen van dit artikel weet je hopelijk alles wat je wilt weten over de bbq grilmat. Heb je zelf nog vragen? Stel ze dan via dit contactformulier. De grilmatten kun je hier bestellen.

Hoe gebruik je de BBQ grilmat?

Het gebruiken van de BBQ grilmat is erg simpel. Start de BBQ op zoals je normaal ook zou doen. Zodra de BBQ opgewarmd is en de kolen smeulen zonder te vlammen, kan je de BBQ mat op het rooster leggen. Je hoeft de BBQ mat niet in te smeren met olie o.i.d. Leg het vlees, vis of groente op de BBQ grilmat. Gedurende de BBQ zul je zien dat de BBQ grilmat niet plakt. Wél zal er vet afdruipen van je vlees bijvoorbeeld. Dit kan je eenvoudig met een doekje schoonvegen voordat je het volgende stuk vlees op de BBQ mat legt. Pas wel op, de BBQ mat zal tijdens de BBQ erg heet worden. Raak hem dus niet aan met blote handen.

Hoe maak ik de BBQ grillmat schoon?

Je kan de BBQ grill mat schoonmaken door hem af te wassen. Daarnaast kan de BBQ grill mat ook in de vaatwasser.
Op welke BBQ’s kan de BBQ grillmat worden gebruikt?
De BBQ grillmat is geschikt voor elke type BBQ. Zo kan je de BBQ grillmat gebruiken voor houtskool, gas en voor elektrische BBQ’s.

 

Waar is de grillmat van gemaakt?

De grillmat is gemaakt van milieuvriendelijke glasvezel en is PFOA vrij. Het formaat is 40 cm x 33 cm met een dikte van 0,2 millimeter. Hierdoor zul je zien je dat vlees de authentieke grilstrepen zal behouden tijdens de BBQ. De grillmat is milieuvriendelijk, anti aanbak en herbruikbaar.

 

Kan ik de BBQ grill mat gebruiken voor mijn ronde BBQ?

Wij hebben helaas geen BBQ ronde BBQ grill matten. Wat wij zelf adviseren voor ronde BBQ’s, is het knippen van de BBQ grill mat op de maat van je BBQ rooster.

 

Plakt de BBQ mat?

De BBQ mat plakt niet, echter raden wij wel aan om de BBQ mat gedurende de BBQ regelmatig af te nemen met een doekje. Door eenvoudig het vet weg te vegen, verbeter je eenvoudig de kwaliteit van de BBQ.

 

Is de grillmat veilig?

Zolang de grillmat naar behoren wordt gebruikt is het veilig. Ook is het belangrijk om de grillmat niet met blote handen aan te raken zodra hij op het rooster ligt. Gebruikt een BBQ handschoen of ovenwand als je de grillmat wilt aanraken of verplaatsen. Het schoonvegen met een doekje kan prima, pas hierbij ook op dat je de grillmat niet direct aanraakt. De grillmat is bestendig tegen temperaturen tot ongeveer 250 graden.

 

Hebben jullie nog tips voor het eten dat op de BBQ mat geplaatst kan worden?

Wij zeggen altijd dat je alles wat op de BBQ kan, ook op de BBQ mat geplaatst kan worden. Maar eigenlijk is dit niet helemaal waar. Er kan namelijk nog veel meer op de BBQ mat dan op de BBQ zonder de BBQ mat. In het onderstaande filmpje is bijvoorbeeld te zien dat je zelf kaas en eieren kan bakken op de BBQ mat. Het filmpje is overigens niet van ons en daarnaast erg Amerikaans, maar het illustreert bijzonder goed waar de BBQ mat allemaal voor gebruikt kan worden.

Amerikaanse filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=HODzY6zkows

Groente, fruit, eieren, pannenkoeken, garnalen en kaas bijvoorbeeld zou normaal gesproken tussen het rooster vallen bij een normale BBQ. Bij het gebruik van de BBQ mat is dit niet het geval. Onze grootste tip: probeer zoveel mogelijk te variëren op de BBQ mat om te ontdekken wat je zelf wel of niet lekker vindt. Mochten wij meer vragen krijgen over recepten en/of tips over eten, dan schrijven wij in onze volgende blog een aantal heerlijke recepten uit die in combinatie met de BBQ mat de kwaliteit van je BBQ aanzienlijk zullen verhogen.

 

 

Bestel onze grilmatten hier!